Hai~

 

Salam to all,

Da lame x tulis blog..

Tetibe ase nak tulis..

Aku slalu tulis blog klu ade something nk luahkan je

But that a lot of thing yg aku nk share

Tapi..ntah la xtaw nk start dari mane.

Kite start dri rumusan utk sem 5 k..

Secara keseluruhannya..erm..

Sem 5 ni ok kot.. I still can control myself

Mcm klu ade pape2 problem ke aku x cepat melatah

Pikir dulu tindakan susulan aku..

Ape akan aku bertindak..pikirkan perasaan aku

And  aku jugak pikirkan perasaan org lain.

Yup.. klu kite nak buat sesuatu keputusan itu kite kene pikir impak die keatas diri sendiri n orang lain terutamanya kawan kite.

Klu kite buat something yg akan menyedapkan diri sendiri tetapi membuat org lain terseksa, terluka hati.. x syok la beb.. tapi it depend la kepada keputusan kite tu…

Aku sentiasa berhati2 dgn keputusan yang aku buat. Ak lebih suka win-win situation

Ok tu pasal how I handle my problem. Menjadi lebih matang cikit jgn budak2 sgt pikiran.

Pasal study plak OMG aku da start pandai ye ponteng2 kuliah ni secara x sengaja mahupon sengaja.

Ekk? Farid ponteng kelas? Siap bagitau ibu aku lagi..haha bagus x.. xdela ade satu ari tu ibu aku kol tanye x g kelas ke.. aku cakap la aku ponteng..hehe. aku bagila alasan masuk ke x masuk ke kelas tetap ase mcm xmasuk claz. I got notting dlm kelas tu..ala ade la 1 kelas tu.. name die terpaksa dirahsiakan…huhu

Then ade yg aku terponteng. Ha ini byk berlaku pada waktu pagi..kes terlajak tido..huhu biase la kot tido lewat smpi 2 3 pagi buat eseimen la..study la.. mcm2..tido lewat pastu bgn lambat..aiyoo. tu aku x suke clas pkl 8 tapi nk wat cmne terpaksa amek sbb claz lain da full..

Sem dpn pon ade claz pagi.. matila..claz Malan plak tu..hopefully x ponteng byk sgt la..

Cakap pasal sem dpn aku sgt2 la takot sbb amek paper2 yg agak killer..OMG.. nk wat cmne terpaksa amek.. sekali lagi matila.. InsyAllah aku nk buat yg terbaik utk sem dpn. Get prepared.

Pasal friendship plak.. sem lepas byk konflik.. byk mende yg berlaku tapi aku terima sumenya. Mgkin itu takdir aku.. tak punya ramai teman.. aku hargai teman2 aku skrg. Sesiapa yg pergi tinggalkan aku.. pergila sbb Allah akan bagi yg terbaik lagi drpda ko. Seriously ko x layak kwn dgn aku. Gi la hasut sume org benci aku aku x kisah. Sbb kebenaran akan terbongkar jugak..

To those yg kenal aku dorg kenal aku ni sape. Aku xkan marah org sesuke ati..yet aku xkan marah pon depan2. Aku lebih byk memendam.. aku pendam sampai perkara tu jadi ilang

Pasal awek. Erm.. aku ase aku seorg yg sgt2 pelik sbb smpai skrg x jumpe lagi pilihan hati. Yes kwn pmpn ramai tapi dorg just friend. Noting special pon. Aku still lagi mencari. Ade jugak aku mintak tlg akak aku carikan.huhu kot2 la die berkenan kat sape2 bleh la jadikan adik ipar ke…huahahaha.. ade jgk mintak tlg kwn2 tgk2 mane2 yg berkenan or yg ase2 sesuai dgnaku.. ade jgk nk kenen kan aku dgn pakai purdah? Agak2 la beb I bukan pki kopiah pon g claz.. just cari yg biase2 je.. yg sedap mate memandang.. ceewah~

So far sem 5 ni ok la.. aku xcepat melatah dgn dugaan yg datang bertimpa2.. just ikot flow je.. n aku sedih pon kejap je sbb aku berpegang kepada prinsip HIDUP INI TERLALU SINGKAT UNTUK BERSEDIH. Yup then aku smile. Aku kerap smile sbb aku x pikir byk pon pasal masalah2 yg xde kaitan langsung dgn pelajaran aku… haha~

Masa balik ke KL.. I got a long conversation wif my sister. U know my sister is a part of my life in UUM so every person I friend with she know at all. She so protective.. that good la now she are not wif me next semester so i just continue stdy without her. I will miss her damn much.. masa balik kitorg byk borak pasal exam.. pasal study.. praktikel die.. how she soo relief she finish her study.. talking about her next plan. What she wanna to do after grad.. a lot..

Now I’m in KL finish my holiday with family n TV.. haha bye~

Advertisements

2 responses to “Hai~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s