Kalau Nama Dia Lelaki….

1) Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab “Oh, aku dengan dia dah putus.” Kemudian mereka berlalu minum teh tarik. Berlainan pula dengan gadis. Mereka lebih banyak yang menjawab, “Tolong, jangan tanya pasal mamat tu lagi!”

Komen Fahir~ betol betol betol..

2) Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis lebih memikirkan ‘hubungan percintaan’ mereka yang terputus, kenapa mesti jadi begitu!

Komen Fahir~ bukan namanyer lelaki kalau tidak memikirkan masa depan die.. That why sblom kapel aku nak nasihat la kat gadis2 kat luar sana tu jgn la bile ade lelaki ajak kapel terus setuju.. tanye die dlu perancgn die utk 5thun akan dtg..nak keje ape..ape cita2 die..ape impian die.. at least die ade perancgn untuk masa depan.

3) Pada lelaki ada teman wanita, satu bonus. Gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap.

Komen Fahir~ yup itu satu bonus.. I setuju.. sbb Pujangga pernah mengatakan: Disebalik kejayaan seorang LELAKI, pasti berdiri dibelakangnya seorang WANITA

4) Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman dan mendengar muzik.

Komen Fahir~ betol..

5) Bila putus cinta, lelaki anggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk cari gadis yang lain.

Komen Fahir~ betol..

6) Lelaki tidak suka membincangkan isu peribadi kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , ‘lelaki tidak suka mendengar dan wanita tidak tahu baca peta.’

Komen Fahir~ betol kot..ak x suke cakap pasal peribadi dgn lelaki..dgn pmpn ok kot..xtaw nape..pelik kan..huhu~

7) Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.

Komen Fahir~ sedih dgn kecewa lain maksudnyer..

8) Lelaki tidak menangis macam budak kecil kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan.

Komen Fahir~ bukan manusia klu tidak pernah menangis.. cume lelaki tidak akn menangis mcm bdk kecik..

9) Lelaki tidak menganggap putus cinta satu truma atau sejarah sebaliknya gadis merasakan ia truma dalam hidup mereka.

Komen Fahir~ betol..

p/s~ sempat lagi update wlupon esk nk exm..waa!!

One response to “Kalau Nama Dia Lelaki….

  1. wahhhh.. ko semuanya betul… ish3.. by the way.. aku tao sedikit sebanyak pasal lelaki. dan aku agree everything yg dimnention di atas.

    oh by theway, aku tak setuju no 3 yang cakap “Gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap.”.. aku bangkang habis-habisan..=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s