MIA visit n Akademi Audit Negara

Salam to all..

Ari sabtu aritu aku g lawatan ke KL..

Under NOVAC..

Oh I’m so excited x hinggat..

By the way x ramai yg g so it make easier to know each other

Well kitorg menetap kat UKM Bangi..

Akademi Audit Negara

The first tempat kitorg g Akademi Audit Negara

Tempat ni adalah tempat training untuk Staf2 Jabatan Audit Negara (JAN)

So dpt tgk kemudahan2 training yg dorg ade..

Mcm seronok je jdi staf JANkan..tetibe ase nk jadi

Actually ak minat audit so agak excited jgk la..huhu

Kat sne ade sesi taklimat ringkas pasal Jabatan Audit Negara n Akedemi tu sendiri..

Byk jgk la knowledge aku dapat pasal JAN ni..

Berbeza dgn Firm Audit kat luar tu..JAN melakukan tugas pengauditan ke atas akaun2 kerajaan negeri dan persekutuan

Dan juga badan2 berkanun di bawah kementerian..

Wow kompem byk keje.. ak xdpt bygkn betapa byknye akaun utk 1 negeri tu… @_@

Malaysian Institute of Accountant (MIA)

Then pas melawat Akademi Audit tu

Kitorg move tu KL untuk melawat HQ MIA kat Jalan Tun Sambanthan dekat dgn Brickfields..

And ofkos seperti yang ak jangka kan akan berlaku….JEM!!

Argghh! Ak yg dok dlm bus tu yg tension..xpe ak da biase da..

KL kan..lagi2 area Brickfields tu mmg mcm TTUUUUTTTTT…. Pham2 la ye~

So sampai la kitorg kat sne..agak lewat ckit la..

Xpe smpai2 dgr ceramah pasal MIA..agains dpt knowledge..huhu~

Then ade talk pasal career in accounting field..mmg best..

Yg bagi ceramah tu berpengalaman luas dlm bidang accounting..

Name die….erk..lupe..haha~

But it ok la xlupe ape yg die ceramah kan..

By the way now he is a lecturer at Universiti Tun Abdul Razak..

That’s him.. =)

Before this he was the auditor at BURSA MALAYSIA.. terror x i? hehe~

Die byk syer pasal pengalaman kerje die sebagai auditor..internal and external..

Then pas ceramah ade makan2 (yeay!!), die pon sporting..kitorg byk tnye kat die pasal2 akaun ni..

Huhu.. and 1 yang ak igt masa die mula2 keje sebagai auditor, die jarang nmpak matahari…hahaha!

Means die dok dlm office for the whole day..can u imaging? Cmne la aku keje 6ti ye~ tetibe nk tukar kos(EH!)

Then die ckp kebanykkan auditor bertemu jodoh dlm 1 firm audit yg sama..haha~ bgus la tu..

Dua2 laki bini blik umah lambat..hehe~

Then tu jela..pastu mkn2 kitorg balik..n mcm biase..JEM!!

Bergambar sebelum balik ye…

Sampai UKM dlm kol 8..sume ak tgk letih n longlai da..

Keesokannya kitorg g sunway pyramid sebelum blik uum~

Check it out at next entry k..

Bye~

One response to “MIA visit n Akademi Audit Negara

  1. yeah.. aku suka entry ni even apa yang ko gtao sama dengan yg ko tulis.. eh.. hehe
    by the way,, aku pom terasa nak tukar kos.. haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s