Cuti sem 2

Ok cuti da habis da….2 bulan kot…bapak lame gler..bgi ak cti 2 minggu je da cukup..boring gler kat kl 2… tpi kan xde la boring sangat ..bz lgi ade la..anyway sepanjang cuti 2 bulan ari tu ak mengisi cuti ak dgn menolong ibu ku berniaga di kafe…actually da lame da kafe tu bkak…x silap da nk dekat 10 thun ibu niaga kat c2..lame kan…ak just tlg jage kaunter je..ibu kne masak kat dapur sebb ade staf tukang masak tu die cuti bersalin..EEeee time2 ak nk balik ni la die smpat lgi pregnant…ermm..xpela…jnji ak xde la boring sgt..so 2 bulan la ak jage kaunter tu…customer kafe ni slalunyer staf yang keje kat pejabt  berdekatan.so kire dorg ni kenal la dgn ibu ak..maka secara automatic nyer ak menjadi terkenal dikalangan staf2 tu..baik laki mahupon pompuan…so dpt la pengalaman dengan karenah satf2 ni..naik gler ak dgn dorg ni..penat jgn ckp la…ari2 ak main dgn kalkulator…sakit kepale taw..tpi xpe demi ibu…ak sanggup wat ape saje..klu nak dikira kan pengorbanan die jaga ak sampai beso mg x terbalas..so skrg ni jela mase ak tok berbakti..huhu…

Ok tu pengalaman  ak jdi chasier…actually byk ag la cite sepanjang cti 2 bulan tu…tpi byk yg pahit…mybe tu balasan ak wat jahat kot..huhu…padan muke ko Fahir..amik ko!!

Taw x ade cite skit ni..tentang my father la..ak pggil die ayah..die pggil ak Adik…NGEE!!!!!!!!! Ade la stu hari tu tibe2 je die kate…

Ayah : Ayah boring la tgk muke ko ni ari2 adik…boring taw…

Ayah ngejek ak..ak geram ak bls balik..

Aku : Eleh ari ni ckp la boring..6ti adik da balik mule la kol tiap2 mggu…=P

Ayah gelak je…that mean btol la tu die rndu ak xde….haha~

Anyway klu korg nk taw tiap2 malam ak akn picit kaki ayah..ak taw ayah penat berjalan..umo pon da separuh abad tapi still gagah lagi mncari rezeki tok family..klu bleh ak xnk ayh n ibu susah ag..tu yg ak azam nk blaja pndi2 dpt keje bgus2 n wat dorg hepi..mslahnyer sume adik beradik ak still study lgi…  tu la sape suh kawin lewat…huhu~ parent  ak kwin agak lewat la..ibu umo 29 n ayah umo 30…

Huhu k la tu je kot ak nk cite~ take care~ =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s