A Night At Shah Alam

Semalam aku buat keje giler pergi Shah Alam semata2 nak melawat member matrik yg belajar kat UITM sana. Pergi pon lewat dalam kol 6.30ptg mcm tu. Ni sume gara2 rusydan yang lewat. It was a funny journey actually. Hampir2 xdapat nak pegi shah alam sebab rusydan ade masalah nak datang area aku. Luckily he manage to handle his problem and we went to Shah Alam right after he arrived at Wangsa Maju. We did plan this visit earlier so klu xjadi tu mmg rugi sangat2 lah. Haha.

Nama member yg kitorg nak lawat tu haniff but we called him MatNor. Satu geng masa kat matrik and both of them were kelantenese. Happy dapat jumpa die sbb kitorang agak rapat masa kat matrik. Slalu blaja sama2. Almost 4 years kitorang x jumpa macam2 citer kuar. And of course die terkejut tgk betapa besarnya badan aku. Haha!

Yela masa kat matrik aku kurus kot mcm tiang elektrik. Xsesuai langsung. Masuk uum terus nekad naikkan berat badan. Skrg nekad nak maintained. Huhu. Aku dengan rusydan satu U. tapi die amek education punya kos. Nak jadi guru katenyer. So as we arrived at Shah Alam (almost 45min from KL) Matnor bwk kitorg makan ABC dengar burger bakar. Serius sedap. Xmenyesal datang sana. Tapi masa balik tu rusydan kata die sakit perot makan burger. Haha! Pape ntah. Mungkin die x biase kot. Dah asik makan nasi kerabu je kat uum tu cmne x terkejot perut tu. Xpon die makan byk sgt. OHMAI.. Conclusion is last night was the best. Bukan senang nak jumpa dorng even dok dekat2. masing2 busy. Matnor still in exam mode. Rusydan waiting for his convocation day pastu bru boleh posting. And both of them katenyer nak keje kat KL. Oh sonoknya!! Hopefully boleh jumpa selalu. Btw Matnor pon amek kos accounting jugak kat UITM. Aku expect die akan jadi auditor la psni. Die kat matrik pon antara yang terhebat kot. Huhu. Die kata nak masuk TM. Aku cakap tggu aku jadi somebody kat TM dulu baru aku bawak die masuk. Haha! Klu TM tu company bapak aku punye xpela. Hehe.

Conflict…

Aku x nafikan facebook sangat la berguna terutama skali dalam mencari kenalan atau mengetahui informasi sebab semua informasi ada berlegar-legar di facebook. Tetapi sebab facebook jugak ramai yang berperang. Huhu.. This thing always happens to me so it was one of the reason why I’m deactivate my FB account.


Apabila aku deactive aku try melawan segala-galanya sbb FB bagi aku skrg ni sangat melalaikan. Sometimes I’m realized that I sign in without any reason. Haha. But apabila aku x aktif FB ianya sangat mengajar aku erti kesabaran. U know when u are in one group discussion, conflict always arises and sometimes it hurt u. so u insist using FB to let go ur feeling. Sometimes with harsh words. If other person read ur status what do they feel about?

So this kind of thing I need to avoid. Since I not active FB so if something happen to me I tend to be more silent. I don’t talk to people. Aku pendam perkara tu sampai la ianya hilang. Yes hati aku sakit tapi sekejap je. But then as long as aku x berperang dgn sape2 it better for me. Dah2 la aku nk berperang2 ni letih taw. I ni dah tua mals nk berperang2 bagai. So just ignored it. Bagi aku benda yang remeh jangan diperbesarkan. Professionalism is my attitude now. always be professional.

This thing also I learn from my past mistake. I won’t let it happen to me again.

Well friends.. so long and goodbye. Aku harap korang bahagia tanpa aku k. =)

MY WISH..

 

nak nyanyi untuk diri sendiri..

happy bufday to me..happy bufday to me..happy bufday to me..happy bufday to meeeee….huhu~

saje nak nyanyi nak luahkan kegembiraan..today is my 22nd bufday (TUA DA..)

haha.. since aku deactivate FB so xrmai yg tahu arini bufday aku.. huhu~

Image

Yup.. 13 mei is my bufday

As I expected before.. there is no celebration for me this year

Because the persons who are always celebrate are not around

The persons that I mean are my sister and her best friend

I’m been in UUM for two years and they always celebrate my bufday each year

Since both of them are undergoes practical session so I guess I’m celebrating alone

Again.. happy bufday to me.. BIG BIG SMILE =)

(Ya Allah, terima kasih kerana telah memanjangkan umurku agar aku dapat mengutip segala ilmu yang telah kau curahkan di atas muka bumi ini. Dan akan aku mamfaatkannya ke jalan yang benar..)

Image

p/s~ tadi ibu kol wish happy bufday..huhu.. semalam ayah kol wish jugak.. ayah salah tarikh la ayah..adoi.. pape pon syg dorg ketat2!!

Hai~

 

Salam to all,

Da lame x tulis blog..

Tetibe ase nak tulis..

Aku slalu tulis blog klu ade something nk luahkan je

But that a lot of thing yg aku nk share

Tapi..ntah la xtaw nk start dari mane.

Kite start dri rumusan utk sem 5 k..

Secara keseluruhannya..erm..

Sem 5 ni ok kot.. I still can control myself

Mcm klu ade pape2 problem ke aku x cepat melatah

Pikir dulu tindakan susulan aku..

Ape akan aku bertindak..pikirkan perasaan aku

And  aku jugak pikirkan perasaan org lain.

Yup.. klu kite nak buat sesuatu keputusan itu kite kene pikir impak die keatas diri sendiri n orang lain terutamanya kawan kite.

Klu kite buat something yg akan menyedapkan diri sendiri tetapi membuat org lain terseksa, terluka hati.. x syok la beb.. tapi it depend la kepada keputusan kite tu…

Aku sentiasa berhati2 dgn keputusan yang aku buat. Ak lebih suka win-win situation

Ok tu pasal how I handle my problem. Menjadi lebih matang cikit jgn budak2 sgt pikiran.

Pasal study plak OMG aku da start pandai ye ponteng2 kuliah ni secara x sengaja mahupon sengaja.

Ekk? Farid ponteng kelas? Siap bagitau ibu aku lagi..haha bagus x.. xdela ade satu ari tu ibu aku kol tanye x g kelas ke.. aku cakap la aku ponteng..hehe. aku bagila alasan masuk ke x masuk ke kelas tetap ase mcm xmasuk claz. I got notting dlm kelas tu..ala ade la 1 kelas tu.. name die terpaksa dirahsiakan…huhu

Then ade yg aku terponteng. Ha ini byk berlaku pada waktu pagi..kes terlajak tido..huhu biase la kot tido lewat smpi 2 3 pagi buat eseimen la..study la.. mcm2..tido lewat pastu bgn lambat..aiyoo. tu aku x suke clas pkl 8 tapi nk wat cmne terpaksa amek sbb claz lain da full..

Sem dpn pon ade claz pagi.. matila..claz Malan plak tu..hopefully x ponteng byk sgt la..

Cakap pasal sem dpn aku sgt2 la takot sbb amek paper2 yg agak killer..OMG.. nk wat cmne terpaksa amek.. sekali lagi matila.. InsyAllah aku nk buat yg terbaik utk sem dpn. Get prepared.

Pasal friendship plak.. sem lepas byk konflik.. byk mende yg berlaku tapi aku terima sumenya. Mgkin itu takdir aku.. tak punya ramai teman.. aku hargai teman2 aku skrg. Sesiapa yg pergi tinggalkan aku.. pergila sbb Allah akan bagi yg terbaik lagi drpda ko. Seriously ko x layak kwn dgn aku. Gi la hasut sume org benci aku aku x kisah. Sbb kebenaran akan terbongkar jugak..

To those yg kenal aku dorg kenal aku ni sape. Aku xkan marah org sesuke ati..yet aku xkan marah pon depan2. Aku lebih byk memendam.. aku pendam sampai perkara tu jadi ilang

Pasal awek. Erm.. aku ase aku seorg yg sgt2 pelik sbb smpai skrg x jumpe lagi pilihan hati. Yes kwn pmpn ramai tapi dorg just friend. Noting special pon. Aku still lagi mencari. Ade jugak aku mintak tlg akak aku carikan.huhu kot2 la die berkenan kat sape2 bleh la jadikan adik ipar ke…huahahaha.. ade jgk mintak tlg kwn2 tgk2 mane2 yg berkenan or yg ase2 sesuai dgnaku.. ade jgk nk kenen kan aku dgn pakai purdah? Agak2 la beb I bukan pki kopiah pon g claz.. just cari yg biase2 je.. yg sedap mate memandang.. ceewah~

So far sem 5 ni ok la.. aku xcepat melatah dgn dugaan yg datang bertimpa2.. just ikot flow je.. n aku sedih pon kejap je sbb aku berpegang kepada prinsip HIDUP INI TERLALU SINGKAT UNTUK BERSEDIH. Yup then aku smile. Aku kerap smile sbb aku x pikir byk pon pasal masalah2 yg xde kaitan langsung dgn pelajaran aku… haha~

Masa balik ke KL.. I got a long conversation wif my sister. U know my sister is a part of my life in UUM so every person I friend with she know at all. She so protective.. that good la now she are not wif me next semester so i just continue stdy without her. I will miss her damn much.. masa balik kitorg byk borak pasal exam.. pasal study.. praktikel die.. how she soo relief she finish her study.. talking about her next plan. What she wanna to do after grad.. a lot..

Now I’m in KL finish my holiday with family n TV.. haha bye~

Surat Untuk Zizie~

Dear zizie,

I got ur messege asking me to teach u FM

Just so u know I’m glad to teach u but there are a lot of obstacles

I cannot teach you because of the time limit

In other word I have no time to teach u even in a Skype as well

And that was impractical.

I got a lot of assignment to finish and final just around the corner

I need to study more cuz I took a lot of core paper this semester

And if I fail those papers, I maybe extend

I hope u understand my circumstances and try to get others person to teach u ok.

Keep focus on class. Don’t think too much of anybody. Think about urself. Ur future.

Salam~

 

FAHIR AHMAD ISHAK.